2021. július 10., szombat

Megjelent az első szaktanulmányom

Kedves Olvasóim!

Mint azt már máshol is leírtam, 2018-ban született meg a Tolkien-munkássága köré épülő alapképzéses szakdolgozatom, majd ennek a szövegnek bizonyos aspektusait tovább gondolva írtam meg a 2019-es OTDK-dolgozatomat. Ugyanebben az évben össze is raktam őket egy hosszabb tanulmánnyá, ami ma  végre hivatalosan is publikálva lett.
Gyermekkoromtól kezdve szörnyen sokat jelent nekem Tolkien-világa. Az életem különböző szakaszaiban ugyan más és más formában folyton jelen volt. Ezért is örülök, hogy végül úgy alakult, hogy az első publikált műelemzésem A Gyűrűk Uráról szól.

Ha valakit közületek esetleg érdekel, az ezen a linken el tudja olvasni:
http://nagyalma.hu/container/volume/2020/2020_1-2.05._KE_107-137p..pdf

 


2 megjegyzés:

  1. Kicsit megkésve, sajnálom, elhavazott az új munkám meg a nyár, másrészről el is akartam olvasni a tanulmányodat.

    Gratulálok hozzá, komplett, rendezett, logikusan és szépen összerakott műnek éreztem. Olvastam Tolkien legtöbb művét és szerettem is, de természetesen nem ilyen mélységekben és nem ilyen tudatosan, úgyhogy kimondottan kíváncsian álltam hozzá és tetszett is, amit írtál. Például nem igen kedveltem Frodót sosem (nekem túl sokat szenvedett... oké, érthető módon, de akkor is hosszú részek voltak, miközben érdekelt volna más a sztoriban :D ), de ez a fajta nézőpontod igazán új megvilágításba tette számomra a karaktert.
    Végszóul csak még egyszer gratulálok! Remélem megünnepelted és most élvezed kicsit a nyarat! <3

    VálaszTörlés
  2. Jaj, dehogy késtél meg. (Egy komment szerintem nem jöhet későn.)
    Köszönöm szépen, kedves vagy. :) Örülök, hogy tetszett, és hogy Frodó karakterét meg tudtam mutatni egy másik megvilágosításból, és hogy az is érződött, hogy igyekeztem mélységeiben megismerni Tolkien munkásságát. :)
    Most ért véget a Campus fesztivál, aminek mind a négy napján ott voltam, így ünneplés már volt, most pedig jöhet egy kis pihi. :) Remélem, te is pihengetsz a munka mellett. Megyek én is szétnézek a te blogodon. :)

    VálaszTörlés