2021. február 19., péntek

Oda... - 32. fejezet - A múlt legszebb pillanatai

 Másfél évvel később

 Mintha tükröt tartottak volna a múltam elé, olyan volt az a jelenet, amikor Kilivel együtt idegesen és egyben izgatottan vártuk, hogy Nili életet adjon a gyermekünknek. Pont az volt az egészben a legszebb, hogy annak idején én voltam apa támasza, amikor Kili született, ekkor pedig az öcsém vált a menedékemmé az izgalommal teli percekben. Ám nem sokkal a szülés kezdete után, valami olyasmire kért Nárin, amit én korábban felhoztam neki, mint esetleges opciót, de akkor elvetett. Mikor megemlítettem, hogy szívesen bent lennék vele a szülőszobában, azzal a kifogással élt, hogy nem akarja, hogy egy olyan helyzetben lássam, amikor teljesen kifordul önmagából, valamint arra sem vágyott, hogy az ő fájdalmával kössem össze az utódunk világrajövetelét. Titkon azonban reménykedtem benne, hogy éles helyzetben meggondolja majd magát, és szerencsére így is lett.
    - Látod, mondtam én, hogy végül be fog hívni – veregette meg a vállamat a testvérem.
    - Kiszólok, amint megszületett – ígértem neki.
    - Rendben, én pedig most már értesítem édesanyánkat, Thorin bácsit és Dofirt, hogy elindult a szülés – felelte, hiszen olyan gyorsan történtek az események, hogy nem mert magamra hagyni, és idegességem közepette az sem merült fel bennem, hogy valakit elküldessek értük. Az öcsém volt a legelső személy, aki az eszembe jutott, de szerencsére ő
érthető okokból kifolyólag kivételesen jobban eszénél volt, mint én, így biztosra vettem, hogy pár perc múlva már együtt fognak a családtagjaink le-fel járkálni a folyosón.
    - Fili! – ordította Nárin a nevemet. Bár úgy sejtettem, szimpla üdvözlésnek szánta ezt a megszólítást, csak pont ekkor egy éles fájdalom vette át az uralmat a teste felett. – Igazad volt, szükségem van rád – mondta, mikor pár másodpercre kitisztult az elméje.
    - Mit tehetek érted? – kérdeztem remegő végtagokkal. Annyi mindent átéltem az utóbbi időszakban, de egyik élményem sem volt ahhoz fogható, mint amikor életem szerelme izzadtságában fürödve, alig kapott levegőt a kíntól. Egyszerre voltam mérhetetlenül büszke rá, izgatott a gyermekünk érkezése miatt és mindezek közben féltem, nehogy baja essen bármelyiküknek is.
    - Csak fogd a kezem, és légy velem! – nyújtotta felém a bal tenyerét, amit abban a minutumban meg is ragadtam, majd az ágy mellé térdelve végigasszisztáltam minden egyes fájását, és ugyanúgy küzdöttem én is az oxigénért, ahogy ő. Mindig is tudtam, hogy egy igazi harcost vettem el hitvesemül, de ekkor bizonyította a leginkább Nárin, hogy sokkal nagyobb fájdalmakat is képes volt elviselni, mint azt valaha hittem volna, és mindezt azért, hogy életet adjon a közös gyermekünknek.
    - Gratulálok: kislány! – hallottam a szülész hangját, és miután pár másodpercen belül a szavai értelmet nyertek az elködösödött elmémben, kontrollálatlan sírásba kezdtem. Ez nem vad zokogás volt, még csak hangot sem adtam ki, szimplán zuhogó könnyáradat tette a látásomat fátyolossá.
    - A legszebb törp-lány, aki valaha született – jelentette ki a fáradtságtól halovány, ám egyben szeretetteljes hangon Nárin, amikor a mellkasára helyezték a picit.
    - Akit a legcsodásabb törp-nő hozott a világra –
tettem hozzá, mielőtt beborítottam a csöppség homlokát apai védőcsókommal.
    Az a legjobb a legszebb pillanatainkban, hogy amikor átéljük az egyiket, úgy hisszük, ennél boldogabbak nem lehetünk, de ha vagyunk olyan szerencsések, akkor ezt az életünk meg tudja hazudtolni. Emlékszem, milyen leírhatatlan boldogság uralta a lelkemet, amikor megkértem Nárin kezét, majd ez fokozódott az édesapja áldása után, és azt követően, ahogy szembesültem vele, az én családomat is mennyire meghatotta ez a remek hír; de mindez egy magasabb fokra hágott, amikor az esküvőnk napján végérvényesen összekötöttem a szerelmemmel az életemet. Mégsem volt egyik sem ahhoz fogható, amikor az újszülött gyermekemet először a kezemben tarthattam, majd a családtagjainkhoz is kivittem megmutatni, és meghatódottságunk közepette alig tudtunk pár értelmes szót mondani. De talán el is rontottuk volna ezt az oly becses pillanatot, ha olyan kifejezésekkel dobálózunk, amik még a halvány mását sem tudták volna visszaadni annak, milyen érzések árasztották el ekkor a szívünket.

 

- Fili, minden rendben? – kérdezte Nárin aznap este, hiszen már percek óta némán meredtem magam elé, míg ő kimerülten tartotta a kezében a kicsinket.
    - Igen, csak annyira szürreális ez az egész: az, hogy mától szülők vagyunk. Egek, apa lettem! Három éve ilyenkor még azzal küzdöttem, hogy megfejtsem, miért kerülsz engem azóta a bizonyos mulatozós este óta. Ki hitte volna, hogy ilyen rövid idő elég lesz ahhoz, hogy saját családot alapítsunk. Amellett persze, hogy a már meglévő családjainkat egyesítettük – gondolkodtam hangosan.
    - Hasonlóan érzek. Ez a három év sorsfordító volt számunkra: több mindent történt velünk, mint az életünk ezt megelőző szakaszában összesen. Tudom, hogy nem volt mindig egyszerű, és néha túlságosan féltettelek, amiért kimerültségig hajszoltad magad, de folyton azt mantráztam, hogy jó ügyért teszed. Tisztában voltam vele, mit vállalok, amikor igent mondtam neked a tűzhold alatt, és soha, még a legnehezebb napokon se bántam meg, akárcsak egy percre is, hogy a feleséged lettem. Ennél a csöppségnél pedig nem is lehetne szebb megkoronázása a szerelmünknek – mosolygott a mi kincsünkre, én pedig melléjük bújtam az ágyban, és igyekeztem a lehető leginkább elraktározni azt a meghittséget, ami ekkor eluralta a szobánkat.
    - Még van valami, amit meg kell tennünk, ráadásul ma – ocsúdtam fel, amint eszembe jutott egy halasztást nem tűrő dolog.
    - Micsoda? – ráncolta a homlokát értetlenül. – Mi lehet az, amit nem tehetünk át holnapra?
    - Nevet kell adnunk a hercegnőnknek.
    - Igaz. Tudod, sokat gondolkodtam rajta még korábban, de nem tudtam dönteni: se férfi, se női nevet nem sikerült találnom. Olyat, ami méltó lenne a gyermekünkhöz, és ami ugyanúgy tükrözné a te családodat és az enyémet is – felelte kicsit lelombozva. – Nem akarom elsietni, úgyhogy lehet, aludnunk kéne rá.

- Lehet, viszont nekem támadt egy jó ötletem, ami akár neked is tetszhet – vigyorogtam, és büszkén kihúztam magam, hiszen majdhogynem biztos voltam benne, hogy megtaláltam a tökéletes megoldást. – Szóval azt szeretnéd, ha mindkettőnk családja képviselve lenne a nevében, igaz? – kérdeztem vissza, amire egy bólintást kaptam válaszul. – Mit szólnál ahhoz, ha az anyukáink nevét mosnánk össze?
    - A Kárint és a Díst? – kérdezett vissza.
    - Igen. Mi a véleményed a Dírinről? Szerintem méltóságteljes a hangzása, és ami még fontosabb, hagyományőrző mindkét család felől.
    - Tökéletesebb nevet ki sem találhattál volna – csókolt meg. – Alig várom, hogy édesanyád megtudja, és biztos vagyok benne, hogy édesapámat is velejéig meg fogja hatni, hogy félig anya nevét kapta az unokája.
    - Dírin hercegnő – simítottam meg a csöppség homlokát –, lehet, hogy te sem Ereborban fogsz felnőni, de attól még hiszem, hogy hozzám hasonlóan otthonra lelhetsz majd itt, ráadásul a te esetedben kétszer akkora családod is lesz, mint amekkora nekem volt. Ígérem, hogy boldog gyermekkorod lesz. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy így legyen – hagyta el a számat életem egyik legfontosabb fogadalma.

 (Ha elolvastad, kérlek, hagyj kommentet! Nagyon fontos lenne számomra a véleményetek!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése