2012. október 7., vasárnap

15. fejezet



Tizenötödik fejezet ~ Hinni
(Részlet)

 

Mivel Anna és Tomi ültek elől, így nyugodtan beszélgethettek arról, amiről csak akartak. A lakókocsi amúgy is óriási volt, amit sokan inkább lakóbusznak neveznének.
- És mi a kedvenc italod? – kérdezte Eszter.
- A vér – vágta rá Derek.                                 
- Ó, bocsi! Ez hülye kérdés volt – érezte kellemetlenül magát, amiért ez nem volt számára nyilvánvaló.
- Nyugi, csak vicceltem! – és elővette a legkedvesebb mosolyát. – Ez nem olyan, mint a filmekben, vagy a könyvekben. Én nem szeretem a vért. Ugyanolyannak érzem az ízét, mint mindenki más.
- De, akkor… Na jó, most elvesztettem a fonalat – vallotta be Eszti.
- Ez a sok vámpíros könyv, film és sorozat, mind más színt ad a vámpírlétnek. Azt mondják, hogy a vámpírok élőhalottak, ami egy hatalmas tévedés. Mármint, hogy lehet valaki egyszerre élő és halott is? Aki meghalt, az az is marad – jelentette ki ezt az egyértelmű tényt Derek. - A vámpírok különleges képességekkel rendelkeznek: gyorsabbak, jobban hallanak, sokkal több erejük van, és ami a legfontosabb, nem öregednek. És ehhez sok vérre van szükségük, minél többet isznak, annál jobban felerősödnek ezek a dolgok – egy pillanatra újra elmosolyodott, mivel jól esett neki, hogy a lány megbabonázva hallgatja őt. - De a természet ahol ad, ott el is vesz. Az első vámpír számtalan vámpírdenevér harapása következtében vált ilyenné, és mivel ők nem szeretik a napot és barlangokban élnek, ezért ezt a tulajdonságukat átadták neki is. És a vérrel nem csak a jó dolgoknak nőtt meg a mértéke, hanem ezeknek is. A legelső vámpír egyre kevésbé szeretett kimenni a fényre, rengeteg időt töltött barlangokban, és a végén már égetni is kezdték a bőrét a napnak a sugarai.
- És mi van veletek, félvámpírokkal? – érdeklődött Eszter.
- A mi képességeinket is felerősítette a vér, de közel sem annyira, mint a vámpírokét, így nekünk nem is kell annyit innunk, mint nekik. És a legnagyobb különbség köztünk az, hogy mi kimehetünk a napra, és egyáltalán nem szeretünk barlangokban mászkálni – magyarázott tovább Derek.



4 megjegyzés:

  1. Helló!

    Hát hamar kiderült Gergő álma mit is jelent :)
    Ez a titokzatos aranyhajú lány lesz a nagy Ő?

    Gondolom a folytatásban minden kiderül, kíváncsi vagyok mi lesz a félvámpírokkal és Danival?
    Várom a frisst :)
    Puszi Mili

    Nálam is van fent rész :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, próbálom hozni szombaton a frisset, és abból tényleg még több minden fog kiderülni. Szerintem,akkor érek oda hozzád is olvasni és komizni.
    :) Puszi Mese

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Elmondom én milyennek képzelem el a szereplőidet :)

    Gerőt - Harry az One Direction-ból
    Eszter - H2o-ból az Emmának
    Derek - AFC Tomi
    Tibi - Nevil a HP-ból

    Csak úgy gondoltam megosztom veled a képzeletem :)))

    Mili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, nem semmi... Én egyáltalán nem így, de ezek is nagyon érdekesek, és direkt nem raktam ki képeket, hogy hogyan képzeljétek el, mert ezt mindenkinek a saját ízlésére bíztam.
      Örülök, hogy megosztottad velem.
      Puszi Mese :D

      Törlés