2012. augusztus 18., szombat

11. fejezet


Tizenegyedik fejezet ~ Utállak, Eszter!
(Részlet)


(Eszter)

Már megszokott volt Esztinél, hogy mindennap legalább egy órát töltött azzal, hogy zenét hallgatott és csak feküdt az ágyában. A zenék mindig ugyanazok voltak, de mégis egyre szomorúbbakká váltak. A ritmusuk egyre lassabb lett, a szövegük egyre szívfacsaróbb.
Eszter mindig ugyanúgy, oldalra fordulva feküdt az ágyában, és napról napra egyre mélyebbre süllyedt az elméjében. Úgy érezte, mintha egy közelgő betegség venné úrrá magát rajta. Mintha egyre lázasabb lenne. Egyre nehezebben lélegzett. Már szinte megszokott volt, hogy bizonyos időközönként elfelejtett levegőt venni. Ilyenkor annyira elragadták a gondolatai és az érzelmei, hogy mindent kizárt maga körül, még a levegővétel és a pislogás is, mint legalapvetőbb emberi funkciói, érdemtelenné váltak.
Egyre kevésbé tudott tükörbe nézni, mivel már nem ugyanazt a lányt látta, akit előtte. Nem akart egy olyan Eszter szemébe nézni, aki nem szerelmes Gergőbe. Hiszen nála alkalmasabb személyt nem is találhatott volna, akit érdemes szeretnie, és nem csak szeretettel, hanem igenis szerelemmel.
Az agya azt szerette volna, ha továbbra is szereti Gergőt, de a szíve nem erre vágyott, többet akart. Lehet, hogy az okozta a problémát, hogy túl egyformák voltak. Hasonlóan gondolkodtak, ugyanúgy jó tanulók voltak, mindketten imádták a könyveket, sokszor teljesen egy rugóra járt az agyuk.
- De miért nem elég jó ez neked? Miért nem tudod megérteni, hogy nem kaphatsz többet? – kérdezte a fürdőszobájukban, azon immáron ritka alkalmak egyikkén, amikor igenis tükörbenézett. Úgy beszélt a tükörképéhez, mintha egy teljesen másik személy lenne. – Hogy lehetsz ilyen érthetetlen? Szeresd Gergőt, és kész! Ki mást szerethetnél? Ki mást? Ne akarj ennél többet, kérlek! – Végül olyan ideges lett, hogy majdnem neki dobta a tükörnek a fésűjét, de az utolsó pillanatban erőt vett magán, és megállta a dolgot.
- Utállak, Eszter! – volt ez az utolsó mondat, amit magának címezett, s ezután újból napokig kerülte a tükörképét.

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Végre csinálnak már valamit!!!!
    Ezt vártam egész idáig, hogy Dani visszakerüljön a történetbe!!!
    Csak egy kicsit lecsüggedtem mikor olvastam, hogy Dani megint nem mond el semmit Gergőnek és még az sem hagyta, hogy Gergő megkérdezze, amit akart... :((((
    Szerintem (de ez csak egy tanács) ha nem akarsz semmit a Karolinnel, akkor felesleges kirizsázni, hogy mit csináltak Tibivel. Ő csak mellékszereplő. Ez a történet nem bír el annyi lényegtelen szereplőt! Így csak elvonják a lényegről a figyelmet.
    Miért nem Gergőre és Danira összpontosítasz! Ha elgondolkodom rajta, lehet Tibi se kell a történetbe....
    Gergő ezt az egész helyzetet megoldhatná a Danival. Én azt tippelem, hogy Danit is a vámpírok vitték el és az ott fogoly és lett természetfeletti ereje és azért tud Gergővel beszélni. Viszont nem sok mindent tud ezért akar olvasni és saját maga is tanulni. Dani tudhatja, hogy Derek gonosz és azért akar szólni Gergőnek. Csak elkésett, de ha semmit nem mond Gergőnek csak vinnyog akkor nem értem hová akarsz kilukadni. Főleg úgy, hogy csak a filmekről és a könyvekről dumálnak hetekig és amikor meg történne valami izgalom behozod a képbe Tibi és Karolin szerelmét, ami tök lényegtelen és egyáltalán nem viszi előre az eseményeket. Mert a Tibi csak most volt hajlandó kinyögni valami értelmest mikor már eltelt egy hét!!! Addig meg veszélyben voltak, mert mégiscsak ott van Derek, aki félvámpír és nem is ismerik.

    Kicsit hosszú lett a komim, remélem tudtam segíteni :)))

    Nekem jobban tettszik ez a rendszer, mert így vissza tudom nézni majd mit is írtam egy egy fejezethez :)))

    Puszi Mili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú tényleg hosszú volt...
      És lesz jelentősége Karolinának. Danival pedig még nem beszélt Gergő, csak visszaidézte az előző álmát. És amúgy van egy két dolog, amit jól tippelsz!!!
      Remélem azért nem tartod olyan rossznak a folytatást!!! Felesleges szereplőket pedig nem rakok bele, nyugi:)
      Mese

      Törlés
    2. Szia!

      Igazad van, még egyszer visszaolvastam és tényleg én értettem félre azt a rész ahol Gergő beszél Danival. Bocsi :)
      Nem olvastam elég figyelmesen, biztosan azért, mert izgultam, hogy miként alakulnak a dolgok. Komolyan kíváncsi vagyok mi van Danival :)

      Mili

      Törlés
    3. Akkor remélem, hogy tetszeni fog a végkifejlet.űSzombaton meg is tudhatod!!!
      Mese:)

      Törlés